Geniet van de bijzondere omgeving van Mollenvlied!

B&B Mollenvlied bevindt zich in een van de mooiste gebieden van de Veluwe. De B&B grenst direct aan de Koninklijke Houtvesterij  https://www.kroondomeinhetloo.nl/. Je ervaart hier rust, ruimte en stilte. 
De vele sprengen en beken en de oude grafheuvels maken het gebied heel bijzonder.

De bosrijke omgeving nodigt je uit om te wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden over de vele uitgezette paden en routes. De kans dat je ‘wild spot’ is nagenoeg 100%! Mollenvlied heeft 2 fietsen te huur voor 5,00 euro per dag p.p.

Wil je wandelen met je hond? Je loopt heerlijk rechtstreeks vanuit Mollenvlied het bos in, de hei op naar een losloopgebied voor honden! Honden zijn welkom in een enkele kamer voor  een meerprijs van 15 euro. Er gelden duidelijke regels voor honden. Alleen rustige, aangelijnde en goed opgevoede honden kunnen wij in overleg verwelkomen. 

Wil je meerdere (elektrische) fietsen huren? Dan kun je goed terecht bij http://www.deweerdtrijwielen.nl/  in Emst en rijwielhandel https://huernink-tweewielers.nl/ in Vaassen.

In de directe omgeving van Mollenvlied bevinden zich onder andere https://www.paleishetloo.nl/https://cannenburch.glk.nl/, het Kröller-Müllermuseum, sauna de Veluwse Bron, de Julianatoren en de Apenheul. Voor de zomerdag is er een aantrekkelijk zwemmeer met strand ’t Kievitsveld, met daarbij een waterskibaan en gezellig restaurant met groot terras https://www.burnsidecablepark.nl/

De accommodatie bevindt zich ongeveer 2,5 kilometer buiten de dorpskern van Vaassen. In Vaassen en omgeving is er voldoende gelegenheid om ’s avonds te dineren, van eetcafé https://www.cafedehamer.nl/, restaurant https://deemsterie.nl/ tot een luxe Italiaans diner bij https://restaurant-aroma.nl/ . Dichtbij zijnde steden zijn Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Arnhem en Harderwijk.

 

Ben je op zoek naar meer informatie uit de omgeving? Bekijk de volgende websites:

https://vvvepe.nl/vaassen/
https://vvvepe.nl/wildspotten/
https://www.visitveluwe.nl/

 

Aanraders!

  • Wandel je graag met een doel? Loop vanuit Mollenvlied naar ons mooie Vaassense kasteel de Cannenburch https://cannenburch.glk.nl/ Je wandelt er vanuit de kasteeltuin naar binnen en kunt het van buiten en van binnen bezichtigen. Je kunt het bezoek heerlijk combineren met een lekker hapje of glaasje bij het naastgelegen toegankelijke koetshuis https://restaurantkoetshuis.nl/.
  • Een leuk idee is om een gids te reserveren die je van alles kan vertellen over de natuur van het Kroondomein https://vvvepe.nl/wildspeurtocht/  of reserveer een privéwandeltocht met boswachter Rein van Vemde https://www.oppadmetdeboswachter.nl/partners Spreek bij Mollenvlied af en je wandelt direct het bos in. Natuurlijk liggen er ook  wandelkaarten in onze jachtkamer met mooie routes als je alleen op pas wilt.
  • Naast dat er fietsroutes aanwezig zijn op locatie, kun je ook je eigen route maken op https://routenetwerk.nl/routeplanner Onze accommodatie ligt tussen knooppunt 75 en 45.  
  • Op 500 meter afstand van Mollenvlied wordt hard gewerkt aan een voedselbos met onder andere kruiden, groenten, fruitbomen en bloemen. Een leuke plek dus om te kijken, ruiken, proeven en wat te leren wellicht.
  • Hou je van de sauna? Dan is een bezoekje aan de Veluws bron https://bewellness.nl/onzewellnessresorts/veluwse-bron zeker een goed idee! Na een dagje helemaal rozig worden, rij je maar 10 minuutjes weer terug naar de B&B.